• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Tuesday, November 26, 2013

Posted by FizwaN
No comments | 1:07 PM
Pernah dengar tak dengan program usahawan online yang diperkenalkan oleh Kerajaan Malaysia hasil usahasama dengan Google Malaysia iaitu Get Malaysian Business Online (GMBO)? Bagi yang mempunyai kedai online blogspot dan juga baru nak berjinak-jinak dalam dunia perniagaan online boleh la mendaftar dengan Program Get Malaysian Business Online nie. Ini kerana dengan hanya bermodalkan RM23 anda akan memiliki sebuah website perniagaan online dengan domain .com.my. 

Kalau anda biasa dengan blogspot, pastinya anda takkan alami kesukaran dengan admin panel Get Malaysia Business Online ni sbb ianya lebih mudah dari blogspot dan ada disediakan video tutorial untuk memudahkan lagi pemahaman anda untuk membangunkan website perniagaan online GMBO nie. Seeloknya daftar program Get Malaysian Business Online nie dengan akaun Gmail yang sama dengan akaun blogspot anda. Ini kerana, anda boleh terus guna gambar-gambar dari kedai online blogspot untuk dimasukkan ke dalam website GMBO nie. 

Untuk keterangan lanjut dan lebih detail, anda boleh baca entry nie k : 

Setelah anda memiliki website kedai online dengan domain .com.my, anda layak untuk mendapatkan Geran Usahawan Mikro sebanyak RM1000. Dan yang menariknya, RM1000 nie x perlu bayar balik. So, boleh la guna RM1000 nie untuk tambah stok barangan dan ape-ape pun sbb xperlu nak bagi resit or rekod kita beli apa dengan duit RM1000 tu. So, apa lagi..jom ramai-ramai berniaga online. Memang satu perniagaan yang menguntungkan. Sy dah lebih 5 tahun berniaga online dan memang pendapatan dari perniagaan online sangat lumayan dan banyak yang boleh dijimatkan seperti tak perlu bayar sewa kedai, elektrik pun yang banyak, perniagaan pulak satu Malaysia boleh tengok & macam-macam lagi. Untuk bisnes online saya tu, menjual baju kebaya nyonya dan kain pasang sulam (IzwanIzzati Collections) - pelanggan bukan hanya datang dari seluruh Malaysia tapi dah International pun...ada yang datang dari Singapore, Brunei, Indonesia, Australia, Hong Kong, China, USA dan yang terbaru dari Netherland. Awek mat saleh pun dah pandai pakai kebaya. So, bina la sebuah kedai online dan alang-alang kerajaan dah perkenalkan Program Get Malaysian Business Online nie memang satu permulaan yang baik la. Untung-untung dapat pulak geran RM1000 tu kan. Kalau ada apa-apa soalan & perlukan bantuan boleh la komen kat bawah nie ye. Thanks. 

Nota: Enrty asal pada 16 Feb 2013. Re-post kembali kerana kehilangan kesemua blog entry.
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.