• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Saturday, November 23, 2013

Posted by FizwaN
1 comment | 9:34 PM
Oleh kerana wife sy bersalin secara pembedahan caesarean, jadi kena terima yang sekurang-kurangnya 2 tahun tak boleh mengandung lagi. Sebab kalau mengandung lagi, mungkin jahitan pada perut akan terbuka dan pastinya membahayakan ibu dan baby yang dikandung. Sekarang nie dah lebih 6 bulan pun masih lagi belum sembuh. Nampak kemerah-merahan lagi parut pembedahan tu. Jadi, oleh kerana tak boleh mengandung, nak tak nak kena ambil pil perancang. Sebelum ni ada tanya dengan doktor klinik kesihatan tempat cucuk baby tiap-tiap bulan dan dia syorkan ambil pil perancang Noriday. 

Pil Noriday nie takde la besar pun. Kecil je. boleh beli dekat farmasi. Harga sepapan RM14. Ade 28 biji. So, jatuh la sebiji pil Noriday harga 50 sen. So, sehari modal 50 sen dan perlu dimakan setiap hari tanpa henti dan tak boleh miss sehari pun. Mungkin kena makan pil Noriday nie untuk 2 tahun yang akan datang. Dekat 700 pil Noriday jugak la wife sy kena telan. Banyak tu kan?

Saya ada baca di blog-blog yang lain tentang Noriday nie menggangu hormon dan sebabkan penghasilan susu badan berkurangan. Rasanya macam betul jugak. Sbb kalau sebelum nie ari-ari boleh pam susu penuh botol untuk simpan stok kat dalam peti ais tapi skrg nie nak dapatkan sebotol yang 4 oz pun susah. Kadang-kadang 1 oz je dapat. 

Pil Noriday nie kena makan setiap hari pada waktu yang sama. Kalau makan time malam, hari-hari kena makan time malam. Kalau terlupa, esok pagi bangun tido kena makan jugak. Tapi, dinasihatkan agar tidak melakukan hubungan sex selama 7 hari sbb kebarangkali untuk tersangkut atau termengandung tu memang tinggi. Kes ini terjadi pada kakak ipar sy, makan pil lebih 8 tahun pastu ingat dah lama maybe tak mungkin sanggut lagi. Rupanya terus tersangkut dan lps 8 tahun dah dapat baby balik. Hehehe..So, memang sentiasa kena ingat. Wife sy letakkan pil didalam bekas yang ade hari tu. So, kalau terlupa atau terkonpius samada dah makan atau tak boleh tengok pada pil dalam kotak tu. Semoga menjadi panduan buat yang dah berkeluarga. Yang belum berkahwin tu, dah kawin nanti dan mengandung, doa banyak2 semoga bersalin normal. Amalkan semua petua yang ada dan amalkan surah-surah yang disyorkan semasa mengandung.

Entry asal pada 23 May 2013. Re-post kembali kerana kehilangan kesemua blog post.
Reactions:

1 comment:

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.