• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Wednesday, March 19, 2014

Posted by FizwaN
4 comments | 11:21 PM
Kebaya nyonya adalah salah satu fesyen pakaian yang tak pernah lapuk ditelan zaman. Dengan design yang menarik, padanan warna dan pelbagai motif, digayakan pula dengan kain pareo dan juga kain batik kembang payung, ditambah dengan kerongsang tiga berantai, memang membuatkan seseorang itu bertambah ayu ketrampilannya. Setuju tak? Selain digayakan dengan kain pareo dan kain batik kembang payung, dewasa ini ramai yang menggayakan kebaya nyonya dengan jeans, skirt, skirt labuh, seluar dan sebagainya mengikut kesesuaian dan keselesaan si pemakai. 

Untuk info, koleksi kebaya nyonya di IzzKebaya Collection mengandungi lebih dari 550 design baju kebaya nyonya yang memang cantik-cantik semuanya. Pasti rambang mata dibuatnya kalau ke website www.izzkebaya.com nie. Ada macam-macam corak, design, warna dan motif. Dekat website nie juga, korang boleh dapatkan kebaya dengan saiz yang paling kecil iaitu saiz S hingga kebaya nyonya bersaiz besar; saiz XXL, XXXL dan yang paling besar saiz XXXXL (4XL). Mane nak dapatkan kebaya nyonya saiz besar? So, sape2 yang berbadan besar, teringin nak pakai kebaya nyonya, jemput-jemput la order di website IzzKebaya Collection nie ye. 

Ramai yang berpuas hati dengan sulaman dan kualiti kebaya nyonya dari koleksi IzzKebaya nie. Ini kerana kebaya nyonya nie diperbuat menggunakan material asal baju kebaya nyonya iaitu kain kasa rubiah dan kebaya nyonya dari koleksi IzzKebaya nie diperbuat dengan sulaman tangan sepenuhnya. Kalau tak caye, cuba beli sehelai. Mesti lepas nie akan beli lagi. Kami telah menjual kebaya sejak tahun 2008 lagi. Sebab tu sampai ke hari nie dah ade lebih dari 550 design. So, apa tunggu lagi. Jom beli sekarang. Kat bawah nie, design terbaru koleksi kebaya nyonya di IzzKebaya Collection. Cantik-cantik kan? Klik pada gambar kalau nak besarkan dan tengok dengan lebih jelas ye. Untuk lebih banyak kebaya, jemput lawat website IzzKebaya Collection k.

Anda juga boleh datang terus membeli kebaya nyonya di butik kami iaitu Izzlegacy Boutique yang terletak di The Atmosphere, Seri Kembangan, Selangor. Disini anda boleh mencuba saiz kerana di butik ini kami ada menyediakan dua bilik fitting room dan juga anda boleh match kebaya yang anda beli dengan kain pareo, kain songket, kain batik kembang payung dan juga kain batik selisih. Selain kain, anda juga boleh melengkapkan set kebaya nyony anda dengan koleksi kerongsang di butik kami. Untuk maklumat lengkap tentang Izzlegacy Boutique dan juga lokasi butik, boleh lawat website rasmi butik kami di http://www.izzlegacy.com

Koleksi Kebaya Nyonya Biru


Koleksi Kebaya Nyonya Hijau


Koleksi Kebaya Nyonya Kuning


Koleksi Kebaya Nyonya Merah


Koleksi Kebaya Nyonya Pink / Merah Hati


Koleksi Kebaya Nyonya Hitam


Koleksi Kebaya Nyonya Oren


Koleksi Kebaya Nyonya Putih


Koleksi Kebaya Nyonya Ungu

Reactions:

4 comments:

  1. Replies
    1. Boleh call no nie ye: 0389596970 (butik) / 0126907705 (izwan) / 0123199026 (izzati)

      Delete
  2. Berapa harga sepasang kebaya nyonya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju je RM135-RM140. Kalau satu set dengan kain harga RM195-RM200.

      Delete

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.