• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Monday, July 14, 2014

Posted by FizwaN
No comments | 11:12 PM
Entry nie dah terlambat sebenarnya, tapi sebelum nie sibuk sangat sampai lupa dah nak post tentang koleksi baju kebaya nyonya keluaran butik saya disiarkan di dalam Majalah Dara.com Edisi Jun 2014 dan Majalah Remaja Edisi Julai 2014. Ya, cantik-cantik kebaya kat dalam dua-dua majalah nie. Pada bulan Jun lepas dapat empat tawaran photoshoot dari Majalah Dara.com, MIDI, Mingguan Wanita dan Remaja. Tapi, 3 je yang berkesempatan sebab Mingguan Wanita nak datang shoot dekat butik tapi masa tu butik tengah renovation lagi. Insyaallah, mungkin edisi Hari Raya Haji nanti kot. Untuk Majalah MIDI esok ada keluaran terbaru, maybe ada dalam tu kot. Esok nak kena beli Majalah MIDI la nampaknya.

Untuk makluman, setakat ini butik saya mempunyai hampir 600 design baju kebaya nyonya dengan pelbagai corak, warna, motif dan saiz. Mungkin boleh dikatakan penjual kebaya nyonya yang mempunyai koleksi terbanyak di Malaysia.. barangkali :-) So, sape-2 yang nak beli baju kebaya nyonya boleh order kebaya di website kedai online saya iaitu Izzkebaya Collection atau boleh juga beli kebaya ready stock di butik saya iaitu Izzlegacy Boutique yang terletak di The Atmosphere, Seri Kembangan. Di butik Izzlegacy nie, ada banyak kelengkapan kebaya seperti kain batik kembang payung berlabuci, kain batik selisih, kain pareo, kain pareo songket dan juga pelbagai koleksi kerongsang kebaya yang cantik-cantik dan dijual dengan harga yang murah dan berpatutan. 

Berikut adalah keratan majalah Dara.com dan Remaja yang menyiarkan koleksi kebaya nyonya dari Izzlegacy Boutique:

Kebaya Nyonya dalam Majalah Dara.com

Cantik kan kebaya nie?Yang hijau tu set baju kebaya nyonya dengan kain batik kembang payung berlabuci dan kerongsang tiga berantai. Yang ungu pulak, set baju kebaya nyonya dengan kain pareo dan keorngsang tiga berantai.

Yang nie pulak kebaya georgette dan kebaya chiffon baldu. Kebaya georgette yang warna merah dipadankan dengan kain pareo songket, manakala yang warna putih kebaya chiffon baldu dipadankan dengan kain pareo songket dua muka.

Atas tangga pun jadi. Memang cantik kan kalau sesekali berkebaya nyonya.
Yang nie pulak Mix and Match kebaya nyonya dalam Majalah Remaja. Sekarang nie kebaya nyonya boleh digayakan dengan pelbagai busana kan?
 
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.