• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Monday, November 10, 2014

Posted by FizwaN
No comments | 10:56 PM
Baru-baru nie, bukak je Firefox tiba-tiba jadi gelap dan dah tak boleh nak surf internet. Selama nie memang pengguna setia Firefox, so bila guna Google Chrome rasa macam tak best pulak. Oleh sebab tu, cari penyelesaian untuk solve masalah Firefox tiba-tiba gelap nie. Ok, sekarang nie Firefox dah tak gelap lagi dan boleh guna macam biasa. Tapi, lepas nie jangan restart balik Firefox sebab nanti akan jadi gelap balik. Bagi sesiapa yang hadapi masalah yang sama boleh la ikut step nie ye.

Macam nie la keadaannya bila Firefox tiba-tiba jadi gelap.
Scroll dan klik kursor ke bahagian atas kanan sampai keluar function seperti ini
Klik pada bahagian help (?), dan pilih "Restart with Add-on Disabled
Akan keluar popup window yang kecil macam ni. Scroll dan klik kiri (butang yes). Agak-agak di bawah "Add-on"
Window seperti ini akan keluar, klik pada "Start in Safe Mode"
Firefox akan dapat dibuka kembali, klik pada bahagian menu (tiga garisan tu) dan kemudian klik "Options"
Pada bahagian "Advanced", dibahagian "Browsing".. untick (hilangkan tanda right) pada "Use hardware acceleration when available"
Ok. Lepas tu tutup Firefox yang dibuka dalam function "Safe Mode" tadi dah bukak kembali. Pastinya Firefox dah tak gelap lagi.
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.