• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Thursday, November 27, 2014

Posted by FizwaN
1 comment | 9:09 PM
Tambah keseronokan bershopping online anda dengan reward points system di website ecommerce Izzlegacy Boutique. Anda akan mengumpul reward points dengan setiap pembelian di website kedai online Izzlegacy Boutique dan reward points ini boleh ditebus jika jumlah point yang terkumpul mencukupi untuk penebusan minimum. Anda boleh mengumpul nilai reward point dengan lebih banyak dan boleh menebus jumlah penebusan yang lebih tinggi. Reward points di website Izzlegacy.biz tidak mempunyai tarikh luput. Jadi, anda boleh kumpul point dari awal tahun dan buat penebusan di hujung tahun. Pasti berbaloi. Ok, pasti anda tertanya-tanya bagaimana reward points system ini beroperasi kan? Kami akan terangkan sebentar lagi. Sebelum itu, jumlah point minimum untuk anda membuat penebusan adalah sebanyak 250 point dimana dengan 250 point ini anda layak untuk menebus diskaun tunai sebanyak RM5. Pasti ada yang cakap, banyak jugak nak kumpul baru boleh redeem kan? Jangan risau, untuk setiap pendaftaran baru di website kami, anda akan menerima sebanyak 200 rewards point dengan serta merta. Jadi, anda perlu berbelanja sekurang-kurangnya RM50 untuk membuat penebusan pertama anda. Mudah dan menarik kan?



Bagaimana reward points ini berfungsi ya?
  1. Pertamanya anda perlu ke website ecommerce kedai online kami di : http://www.izzlegacy.biz
  2. Jika anda belum tahu apa nak beli di website kami, anda boleh mendaftar terlebih dahulu sebagai pelanggan berdaftar untuk menerima update terkini, sales, kupon diskaun (jika ada) dan juga reward points sebanyak 200 points. KLIK DISINI untuk mendftar sebagai pelanggan berdaftar ya.
  3. Jika anda ingin terus membeli di website kami, anda boleh pilih produk yang anda inginkan dan klik add to cart. Contohnya, anda nak beli baju kebaya nyonya ungu : reward_points_izzlegacy
  4. Selepas add to cart, anda boleh lihat di kotak sebelah kanan jumlah reward point untuk produk yang anda add to cart seperti berikut: reward_points_izzlegacy_01
  5. Anda boleh klik pada "Continue Shopping" untuk meneruskan pembelian atau jika sudah selesai, boleh klik pada "Checkout". Selepas klik pada "Checkout", anda akan di bawa ke bahagian "Sign In" page. Jika anda pernah mendaftar sebelum ini, masukkan "Alamat Email" dan "Password" kemudian klik "Sign In". Jika, pertama kali anda bershopping di website kami, anda perlu isikan maklumat pendaftaran yang diperlukan. Selepas log in, anda akan di bawa ke bahagian "Delivery Information" dimana dibahagian ini jika nama penerima dan alamat penghantaran berbeza dengan alamat anda, anda boleh klik pada "Change Address". Anda boleh lihat di kotak sebelah kanan, maklumat reward point anda ada sedikit perubahan seperti berikut: reward_points_izzlegacy_02
  6. Points earned adalah point yang anda kumpul dari pembelian sebelum ini, jika anda pertama kali mendaftar, anda boleh lihat points earned anda adalah sebanyak 200. Points pending pula, adalah point yang untuk pembelian sebelum ini yang belum dibuat pembayaran dan penghantaran. Point akan diterima setelah anda membuat pembayaran untuk pembelian yang anda buat di website kami.
  7. Setelah klik "Continue", anda akan dibawa ke bahagian "Payment Information", disini juga anda boleh "Billing Address" jika ada perubahan. Dibahagian ini, anda boleh lihat maklumat pembelian anda beserta dengan "Reward Points" anda untuk pembelian ini: reward_points_izzlegacy_03
  8. Skroll ke bawah sedikit, anda boleh lihat jumlah diskaun yang anda boleh dapat dengan reward points terkumpul anda. Dalam contoh ini, jumlah reward points terkumpul adalah sebanyak 5069 points dan ini melayakkan untuk membuat penebusan sebanyak RM100 (Total Reward Discount Amount). Untuk membuat penebusan, anda perlu klik pada kotak kecil yang terdapat di bahagian ini. Contohnya seperti berikut: reward_points_izzlegacy_04
  9. Jika anda tidak ingin membuat penebusan,jadi tidak perlu klik pada kotak kecil itu ya. Seterusnya klik "Continue" dan anda akan dibawa ke bahagian terakhir iaitu bahagian " Order Confirmation". Disini anda dapat lihat jumlah yang perlu anda bayar untuk pembelian ini setelah ditolak dengan diskaun tunai yang telah anda tebus sebentar tadi: reward_points_izzlegacy_05
  10. Ok, seperti yang anda lihat diatas, baju kebaya RM150, postage RM7, diskaun yang ditebus RM100 dan jumlah yang perlu dibayar hanyalah RM57 sahaja. Reward points yang diterima untuk pembelian ini adalah sebanyak 50 points kerana 100 point (RM100) tidak dikira kerana anda beli dengan penebusan reward points. Sama je kalau anda beli di Jusco contohnya, untuk pembayaran menggunakan kupon tunai point tidak dikira. Owh ya, lupa nak bagitau reward points untuk pembelian di website Izzlegacy Boutique adalah 1 point bersamaan Rm1 pembelian (RM1 = 1 point). Seterusnya, jika anda klik order confirmation, anda boleh lihat dibahagia kotak kanan, reward points terkumpul anda tinggal 69 points sahaja kerana anda telah membuat penebusan 5000 points = RM100. reward_points_izzlegacy_06
  11. Nilai reward points di website kedai online Izzlegacy Boutique adalah seperti berikut: reward_points_izzlegacy_07
Diharap dengan penerangan yang panjang lebar nie, anda lebih faham dan jelas dengan Reward Points System di website commerce Izzlegacy Boutique kan? So, kalau dah faham, apa tunggu lagi. Jom daftar sebagai pelanggan berdaftar di website Izzlegacy Boutique dan redeem 200 reward points anda dengan serta merta. Nikmati keseronokan bershopping online di Izzlegacy Boutique. Lawat website kedai online Izzlegacy Boutique di http://www.izzlegacy.biz
Reactions:

1 comment:

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.