• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Wednesday, March 2, 2016

Posted by izwanizzati
2 comments | 11:39 PM

Discount,Discount lagi lah
*entry ini ditulis ketika perasaaan geram

Alkisahnya, Kita semua ada kawan tak kiralah kawan baru mahupun kawan lama.
Kawan ni ada satu jenis perangai iaitu suka dgn discount.

Discount,Discount & Discount.

Mmg dah jadi lumrah manusia ni lagi lagi kaum hawa,pantang dengan perkataan Discount. Kaum adam pun ada juga. Kekadang tu ada yang lebih lagi dari kaum hawa.

Kalau ya pun korang ni suka discount,jangan la minta discount yang terlajak sgt..

Contoh macam ni la, aku baru buka kedai. Dan kawan kawan aku ni boleh whatsapp aku tanya “babe,kalau aku beli dgn kau dapat harga kawan kawan tak?“ “alah..kawan kawan,bagilah harga discount..”

Dan...bila aku dah bagi harga yg aku rasa okaylah “kawan-kawan”,dengan selamba dia boleh reply “kat luar ni harga 30 lebih je” “harga standard mcm tu je” “discount lagi la..kawan-kawan punya harga”

**#$/^!**#$/^!** (faham sajalah)

Bagi aku la, korang ni nama je kawan. Kata support kawan-kawan,tapi banyak pulak minta discount nya. Baru mula bisnes kot. “Tak patut..tak patut ..” (geleng kepala). Patutnya sebagai kawan,korang beli la dengan harga yang dijual tu. Bagi sikit semangat & sokongan tu. Baru la dinamakan kawan.

Akhir kata,support kawan..support bisnes kawan. Jgn asyik nak discount melampau je.

korang jgn lupa support bisnes aku juga.
Follow Instagram : @izzlegacy_boutique @izzkebaya
Website : www.izzlegacy.biz

Sekian.
Kuat bebel

Reactions:

2 comments:

  1. tak syiok betul kalau kekawan yang jenis suka mintak discount. kekadang kita rasa serba salah. erhhh

    ReplyDelete
  2. kan..itu la. bagi la support dulu sepatutnya.

    ReplyDelete

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.