• Because I'm Not Perfect

    Diri ini tidak sempurna juga bukan yg terbaik. Mungkin juga bukan lebih baik dari orang lain. Tapi, ianya istimewa kerana tiada siapa dapat menjadi diri ini selain aku. Menulis dalam ketidaksempurnaan. Berkongsi tentang hidup sebelum kembali bertemu Sang Pencipta.

  • Izwanizzati Collections

    IzwanIzzati Collections adalah website ecommerce perniagaan online milik saya. Terdapat lebih daripada 400 design baju kebaya nyonya dengan 6 pilihan saiz dan juga lebih dari 300 koleksi kain pasang sulam.

  • Izwanizzati Ebiz Resources

    IzwanIzzati Ebiz Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan SSM dan menjalankan perniagaan membina laman web, membina blog, Search Engine Optimization (SEO), pemasaran internet, kursus bina website, kursus perniagaan online dan lain-lain perkhidmatan yang berkaitan.

  • Koleksi Ebook Keluaran IzwanIzzati

    Setakat ini, saya telah mengeluarkan dua buah ebook yang bertajuk Panduan Lengkap Membina dan Kedai Online dengan Blogspot dan juga Panduan dan Teknik Lengkap Bermula dan Berjaya didalam Perniagaan Online. Terdapat beberapa ebook yang masih didalam proses penyiapan. Dapatkan segera.

Budak Comel Tak Nak Gunting Rambut

Sunday, September 3, 2017

Posted by FizwaN
No comments | 4:13 PM
Kebaya nyonya sesuai dipadankan dengan kain batik, pareo, skirt, palazo, jeans dan sebagainya. Kebaya nyonya merupakan legasi fesyen zaman-berzaman, tak pernah lapuk dibayangi arus kemodenan fesyen terkini. Di butik Izzkebaya, terdapat banyak pilihan fesyen kain batik dan kain pareo untuk dipadankan dengan baju kebaya nyonya.

Untuk entry kali ini, saya akan kongsikan tentang fesyen kain batik yang boleh didapati di butik Izzkebaya yang sesuai dipadankan dengan baju kebaya nyonya. Terdapat 5 jenis fesyen kain batik di butik Izzkebaya iaitu kain batik selisih lipat, kain batik selisih belah, kain kembang labuci, kain kembang payung duyung dan kain batik kipas depan. Semua pun cantik bila digayakan dengan baju kebaya nyonya.

Contoh Fesyen Kain Batik Selisih Lipat
Contoh Fesyen Kain Batik Kipas Depan
Untuk lain-lain fesyen kain batik, boleh tengok video ni ya:

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih

Terima kasih kerana melawat blog "Because I'm Not Perfect". Semoga sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong untuk memastikan blog ini terus "hidup". Harap maaf jika ada kandungan yang tidak elok atau juga tidak memberikan persepsi yang baik. Akan dibaiki dari semasa ke semasa. Kongsikan pandangan dan pendapat anda diruangan komen. Jemput Like Facebook Page dan boleh juga emailkan kepada saya jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan.